Nyårshälsning och summering av 2019

Så var 2019 snart till ända och vi sammanfattar här Svenska P.R.E.-föreningens andra år.

2019 var första året som medlem i Svenska Hästavelsförbundet, och föreningen fick ett fint välkomnande genom att utses till februari månads rasförening. Detta innebar att SH under hela februari delade ett stort antal inlägg om rasen P.R.E. och om föreningen. Dessa inlägg var väldigt uppskattade och en mycket bra marknadsföring av rasen.

I april avhölls föreningens andra årsmöte, på Sätuna gård i Björklinge. 

Under 2019 hade Svenska P.R.E.-föreningen två morfologiska championat inplanerade; II Feria del Caballo P.R.E. i Skövde i maj och XI Campeonato de Suecia i Sandviken i september. Tyvärr tvingades föreningen ställa in båda dessa tävlingar på grund av för få anmälningar. Detta var oerhört sorgligt, men nytt år - nya tag och XI Campeonato de Suecia kommer äga rum den 3-4 oktober 2020 - preliminärt i Hallstahammar.

Det var glädjande att Svenska P.R.E.-föreningen blev tillfrågad om att delta i flera aktiviteter under 2019. Dels genom föreningens medlemskap i SH, och dels genom enskilda personers försorg, som t.ex. medverkan vid anrika galopptävlingen Svenskt Grand National på Strömsholm. I år blev tiden dock för tight för att hinna med och/eller få deltagare till dessa aktiviteter, men det blir nya tillfällen under 2020 - så håll ögonen öppna!

I november genomgick Svenska P.R.E.-föreningens stamboksansvariga LG ANCCEs årliga utbildning, vilken hölls i Sevilla under SICAB-veckan. Föreningen bjöd i samband med det in till en träff i ANCCEs monter, något vi gärna gör till en årlig tradition!

I slutet av november, veckan efter SICAB, var det så premiär för Svenska P.R.E.-föreningen och för rasen P.R.E. att officiellt representeras vid Sveriges möjligen största hästsportsevenemang; Sweden International Horse Show i Stockholm. Svenska P.R.E.-föreningen deltog såväl med en monter, som blev välbesökt och uppskattad, som med häst - representerad av Sofia Eriksson och Vladimir Drybcak, som gjorde mycket fina och uppskattade uppvisningar med sina hingstar! 

Det råder ingen tvekan om att medvekan vid SIHS är en suverän marknadsföringsplattform P.R.E.-rasen och för svenska P.R.E.-uppfödare! Planeringen inför 2020 års SIHS har redan startat, och vi kommer inom kort gå ut med en förfrågan om vilka som är intresserade att representera föreningen till häst nästa gång.

Svenska P.R.E.-föreningens tävlingschampionat i dressyr respektive allround har pågått under hela året, och inom några dagar kommer resultaten sammanställas och de vinnande ekipagen utses. Det har varit roligt att se en så stor uppslutning i championatet, och att få följa alla duktiga ryttare och hästar! Det är glädjande att det görs sån fin reklam för dessa underbara hästar på tävlingsbanorna runtom i landet. Vi hoppas så klart på stor uppslutning även i 2020 års tävlingschampionat!

Under 2019 har ett 20-tal fölinskrivningar administrerats. 17 hästar visades för avelsvärdering, 14 nya stuterikoder och ett 40-tal ägarkoder utfärdades och ett 90-tal P.R.E.-hästar bytte ägare. Ytterligare ett 40-tal webanmälningar om olika tjänster har inkommit och besvarats, men där ägarna ännu inte fullföljt sina ansökningar.

2020 års avelsvärdering planeras till mitten-slutet av september. Om förutsättningar och önskemål finns kan avelsvärderingen eventuellt samordnas med championatet. Det går att göra webanmälan till avelsvärderingen redan nu. 
Under 2020 planerar vi även att göra hemsidan än mer informativ vad gäller stambokstjänsterna.

Och med detta önskar Svenska P.R.E.-föreningen alla P.R.E.-fantaster ett riktigt Gott Nytt År! ✨

(Foto: Johanna Blixbo, av Sofia Eriksson och Vladimir Drybcak under ett av deras framträdanden vid SIHS)

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter