ANCCE Covap Cup - Dressyr Sverige 2020

Svenska P.R.E.-föreningen har nu möjlighet att erbjuda svenska P.R.E-ägare att delta i ANCCE Covap Cup i dressyr! Vi ser det som en viktig utveckling för rasen i Sverige att svenska uppfödare och tävlingsryttare ges möjlighet att meritera sig även i denna tävling.

För att kvalificera sig i Sverige deltar man vid någon av de officiella dressyrtävlingar som arrangeras via Svenska Ridsportförbundet och som ASCPRE har ansökat om och fått godkänd som deltävling. 

För att vi ska kunna undersöka möjligheterna att arrangera ANCCE Covap Cup i Sverige under 2020 ber vi alla intresserade att göra en intresseanmälan. Utifrån dessa kan vi ta ställning till var i landet det skulle vara aktuellt att ansöka om tävlingstillfällen.

Nedan ser du vilka dressyrklasser som är aktuella.

Intresseanmälan är ej bindande och du behöver inte vara medlem i ASCPRE för att delta. Du anmäler dig via formuläret som du kommer till via knappen i högermarginalen.

För visst vore det roligt om något svenskt ekipage kunde kvala in bland de elva bästa och åka till SICAB och representera Sverige!

ANCCE Covap Cup samlar årligen de bästa P.R.E.-hästarna att tävla i de olika grenarna dressyr, doma vaquera, hopping, körning och Working Equitation.
 
ANCCE Covap Cup dressyr föregås av kvaltävlingar i främst Spanien men också i t.ex. Storbritannien. Finalen avgörs under SICAB på hösten. De elva högst rankade utifrån kvaltävlingarna gör då upp om titeln Campeón/a de la COPA ANCCE de Doma Clásica.

ANCCE Covap Cup som tävlingsform syftar till att främja rätt grundutbildning av unga hästar och fortsatt utbildning av vuxna hästar. Det gynnar också samarbetet mellan sporten och avelsarbetet med rasen P.R.E.

ANCCE Covap Cup har varit starten på karriären för flera internationellt framgångsrika tävlingshästar.

Resultaten redovisas i stamboken och via officiella rankinglistor.

Ur reglementet

2019 års ANCCE COVAP Cup dressyr, och finalen som hålls vid SICAB, skall föregås av poäng som intjänats via kvalificerande dressyrtävlingar som är inkluderade i ANCCE Cup kalendern på ANCCEs hemsida.

Poängsystemet och kvalificeringen ska följa reglementet för ANCCE Covap Cup.

ANCCE Covap Cul finalerna ska hållas årligen vid SICAB på angivna datum.

Status på kvalificerande tävlingar är National CDI, CDN och PSCJ (Young Horse Selection Tests). 

Dressyrprogram som ingår och är kvalificerande:

  • FEI 4-årsprogram (Inledande 4 år – Final 4 år)
  • FEI 5-årsprogram (Inledande 5 år – Final 5 år)
  • FEI 6-årsprogram (Inledande 6 år – Final 6 år)
  • FEI 7-årsprogram (Inledande 7 år – Final 7 år)
  • FEI Prix S:t Georges – 7 år och äldre (FEI Prix S:t Georges, Intermediare I)
  • FEI Grand Prix – 8 år och äldre (FEI Grand Prix, FEI Grand Prix Special)

P.R.E:n är inte bara vacker och lydig utan också en riktig atlet!

Vid de olympiska spelen i Atlanta 1996 bestod det spanska laget av tre P.R.E. och med den lätthet som dessa utförde inte minst de samlande rörelserna, hamnade rasen i rampljuset och banade väg för rasens ökande popularitet att på tävlingsbanorna runt om i världen.

Utöver P.R.E:ns lätthet för samling, besitter den en enorm arbetsvillighet och lyhördhet. Dessa hästar ger allt, och njuter av vad de gör! Den spanska hästen är, tack vare detta i kombination med sina gångarter, sin naturliga elegans och sin skönhet, helt enastående för dressyr.

Quinto AP & Francisco Amador Cortés
Foto: ANCCE

Antal inkomna intresseanmälningar:
 

– FEI Prix S:t Georges          4