ANCCE Covap Cup - Dressyr Sverige 2020


Svenska P.R.E.-föreningen har nu möjlighet att erbjuda svenska P.R.E-ägare att delta i ANCCE Covap Cup i dressyr vilket vi ser som viktigt och en naturlig utveckling för rasen i Sverige att ge möjlighet för våra svenska uppfödare och tävlingsryttare att kvalificera sig även här.

För att kvalificera sig i Sverige så deltar man vid någon av de officiella dressyrtävlingarna som arrangeras via Svenska Ridsportsförbundet och som ASCPRE har valt ut att ansöka och fått godkänd som deltävling. 

För att undersöka möjligheterna att införa ANCCE Covap Cup 2020 så öppnar vi upp för en intresseanmälan. Utifrån era intresseanmälningar ser vi då också var i landet det skulle vara aktuellt att ansöka till ANCCE om tävlingstillfällen.
Nedan ser du vilka dressyrklasser som är aktuella.

Intresseanmälan är ej bindande och du behöver inte vara medlem i ASCPRE för att delta. Du anmäler dig via formuläret som du kommer till via knappen i högermarginalen.

För visst vore det en dröm om något Svenskt ekipage kunde kvala in bland de 11 bästa och åka till SICAB och representera Sverige?

 

ANCCE Covap Cup samlar årligen de bästa P.R.E hästarna för att tävla i de olika grenarna Dressyr, Doma Vaquera, Hopping, Körning och Working Equitation.
 
ANCCE Covap Cup föregås av kvaltävlingar i främst Spanien men också i Storbritannien där finalen avgörs under SICAB på hösten. De 11 högst rankade utifrån kvaltävlingarna gör då upp om titeln Campeone/a de la COPA ANCCE de Doma Clásica.

ANCCE Covap Cup som tävlingsform syftar till att främja rätt grundutbildning av unga hästar och fortsatt utbildning av vuxna hästar. Det gynnar också samarbetet mellan sporten och avelsarbetet med Pura Raza Española - P.R.E.

ANCCE Covap Cup har varit starten på karriären för flera internationellt framgångsrika tävlingshästar.

Resultaten redovisas i stamboken och via officiella rankinglistor.
 

Ur reglementet

2019 års ANCCE COVAP Cup -dessyr och finalen som hålls vid SICAB, skall föregås av poäng som förtjänats via kvalificerande dressyrtävlingar som är inkluderade i ANCCE Cup kalendern på ANCCEs hemsida.

Poängsystemet och kvalificeringen ska följa reglementet för ANCCE Covap Cup.
ANCCE Covap Cul finalerna ska hållas årligen vid SICAB på angivna datum.

Status på kvalificerande tävlingar är National CDI, CDN och PSCJ (Young Horse Selection Tests). 

Dressyrprogram som ingår och är kvalificerande:

- FEI 4-årsprogram (Inledande 4 år. - Final 4 år.)
- FEI 5-årsprogram (Inledande 5 år. - Final 5 år.)
- FEI 6-årsprogram (Inledande 6 år. - Final 6 år.)
- FEI 7-årsprogram (Inledande 7 år. - Final 7 år.)
- FEI Prix S:t Georges -7 år och äldre (FEI Prix S:t Georg / Intermediar I)
- FEI Grand Prix - 8 år och äldre (FEI Grand Prix / FEI Grand Prix Special)


En P.R.E är inte bara vacker och lydig utan den spanska hästen är också en riktig atlet.

Vid olympiska spelen i Atlanta '96 bestod det spanska laget av tre P.R.E. och med den lätthet som dessa utförde de samlande rörelserna så hamnade rasen i rampljuset och banade väg för dagens ökande popularitet att visa P.R.E på tävlingsbanorna runt om i världen.

Utöver P.R.E´s lätthet för samling så måste man också nämna den goda personligheten och den kända arbetsviljan den besitter. PRE-hästar ger allt och njuter av vad de gör, vilket är en stor fördel.

Spanska hästen är, tack vare arbetsmoralen och sina gångarter, i kombination med sin naturliga elegans och skönhet, helt enastående för dressyr.

Quinto AP & Francisco Amador Cortés
Foto: ANCCE

Antal intresseanmälningar:
(uppdateras löpande)

- FEI S:t George          3