Ägarkod eller Stuterikod samt ägarbyte

För dig som som är ny P.R.E.-ägare och vill göra ägarbyte krävs att du ansöker om Ägarkod eller Stuterikod samtidigt med ansökan om ägarbyte.
 

Det går inte att göra ett ägarbyte till dig utan att du har en egen kod, koderna är personliga. Du ska vara lägst 18 år för att kunna ansöka.

Själva koden registreras på dig och på koden registreras sedan din häst/dina hästar.  Registrering av kod behöver bara ske en gång, koden gäller tills vidare för dig.
 

Det går även att registrera en kod på ett företag. För att registrera det behöver du kunna visa dokument med företagets organisationsnummer och egen ID-handling. Ta gärna kontakt med föreningen per mail om du har frågor angående registrering på ditt företag.


****

Ägarkod är till för den som inte ska använda sin häst i avel.
Tävlingslicens för tävlingar enligt ANCCE:s regler ingår för de hästar som listas på din ägarkod.


Är du osäker på om du kommer bedriva avel i framatiden men har en ung häst som du senare vill visa för avelsvärdering så måste du ha en stuterikod. Det räcker alltså inte med ägarkod om du vill visa hästen. 


Avgift för Ägarkod: 600 SEK inkl. moms.

****

Stuterikod är till för den som ska använda sin häst i avel.
Stuterikod behövs om du ska avelsvärdera hästar, skaffa språngsedlar och registrera föl i stamboken. Avelslicens och tävlingslicens för tävlingar enligt ANCCE:s regler ingår för de hästar som listas på din stuterikod.


Avgift för Stuterikod är 2 845 SEK inkl. moms.

****

Avgift för Ägarbyte är 895 SEK inkl. moms/häst oavsett typ av kod.

****

Använd nedan mailformlär för ansökan om Ägarkod eller Stuterikod och ansökan om Ägarbyte. 

OBS! Skicka inte in ägarkort, andra handlingar eller någon inbetalning till föreningen förrän du erhållit mail med blanketter och instruktioner!

Skicka heller aldrig ägarkort direkt till stamboken i Spanien. Du riskerar att ägarkortet kan komma bort samt att handläggningen av ägarbytet försvåras.

Ägarkortet är en originalhandling, baksidan av kortet är en köpehandling. Det händer att baksidan av kortet kan vara ifyllt av någon annan än den som är slutlig köpare av hästen. Har du fått ett ägarkort där någon annan person fyllt i uppgifter som köpare, ta kontakt med föreningen. Kompletterande handlingar kommer att behövas. Överstrykningar och tippex får inte användas på ägarkorten. Stamboken accepterar inte det. Mer info om ägarkort >>

Du behöver tillgång till skrivare för att kunna skriva ut blanketterna som sänds till dig.

Kan du inte göra ansökan online eller saknar skrivare, tag kontakt med föreningen.
 
E-post: stambokpre@presverige.se

OBS! Registrering som ägare i stamboken för P.R.E. med ägar- eller stuterikod innebär inte att din häst blir tilläggsregistrerad.
För att din häst som finns registrerad i utländsk stambok ska bli införd i Jordbruksverkets hästdatabas. krävs en särskild registrering. Den registreringen görs genom Hastpass.se eller SH.

Mer info finns här >>

Ansökan Ägarkod/Stuterikod och ägarbyte

Förifylld blankett, instruktioner och betalningsunderlag sänds med E-post till dig då du fyllt i nedanstående formulär.

Skicka inte in någon anmälan om du är osäker på vad ansökan om kod och ägarbyte innebär. Fråga före anmälan om du är osäker på något, E-post: stambokpre@presverige.se

Beställer du flera gånger utan att skicka in och betala påförs du en extra avgift om 100 kr per service från och med 3:e gången. 

Vi återkommer med svar, normalt senast inom 2 vardagar, och skulle det inte ske, ber vi dig kontakta oss via mail. 

  • E-post som skickas till dig innehåller bifogade filer, svarsmail kan hamna i inkorg för "Övrig" eller i "Skräppost". Lägg in avsändaradressen stambokpre@presverige.se i adressboken, då ökar chansen för att mail inte spamklassas.
  • Ett alternativ ska väljas! Ska du använda hästen i avel, välj stuterikod där det ingår avelslicens.
  • Du kan välja namn på din "Ganaderia" oavsett du ansöker om ägarkod eller stuterikod.
    Väljer du inget namn används ditt för- och efternamn.
  • Här kan du t ex ange info om ägarkortet

OBS! Skicka inga handlingar och gör ingen inbetalning till föreningen förrän du erhållit mail med blanketter och instruktioner! Du behöver tillgång till skrivare för att kunna skriva ut blanketterna som sänds till dig. 

Kan du inte göra ansökan online eller saknar skrivare, tag kontakt med föreningen. 
Maila i första hand: stambokpre@presverige.se

Vi kan sända blanketter och information till dig med brev.