Ägarkod eller stuterikod

Stambokens system för registrering av hästen på en ägare eller firma/företag utgörs av att du ansöker om en ägarkod eller stuterikod. Detta behöver bara ske en gång, koden gäller för all framtid. Själva koden registreras på dig eller företaget och på koden registreras sedan din häst/dina hästar.  

För att registrera firma/företag behöver du kunna visa dokument om det och organisationsnummer.

****

Ägarkod är till för den som inte ska använda sin häst i avel. Tävlingslicens för tävlingar enligt ANCCE:s regler ingår för de hästar som listas på din ägarkod. 

Avgift för Ägarkod: 540 SEK inkl. moms.

****

Stuterikod är till för den som ska använda sin häst i avel. Stuterikod behövs om du ska avelsvärdera hästar, skaffa språngsedlar och registrera föl i stamboken. Avelslicens och tävlingslicens för tävlingar enligt ANCCE:s regler ingår för de hästar som listas på din stuterikod.

Avgift för Stuterikod är 2 600 SEK inkl. moms.

****

Avgift för Ägarbyte är 795 SEK inkl. moms/häst oavsett typ av kod.

****

Använd nedan mailformlär för ansökan om Ägarkod eller Stuterikod och ansökan om Ägarbyte. Har du inte någon kod sedan tidigare och vill göra ägarbyte för din  häst samtidigt med ansökan om kod så fyller du i hästens uppgifter i formuläret.

OBS! Skicka inte in ägarkort, andra handlingar eller någon inbetalning till föreningen förrän du erhållit mail med blanketter och instruktioner!

Skicka heller aldrig ägarkort direkt till stamboken i Spanien. Du riskerar att ägarkortet kan komma bort samt att handläggningen av ägarbytet försvåras.

Du behöver tillgång till skrivare för att kunna skriva ut blanketterna som sänds till dig.

Kan du inte göra ansökan online eller saknar skrivare, tag kontakt med föreningen.
 
Maila till: stambokpre@presverige.se

Ansökan om ägarkod eller stuterikod


Förifylld blankett, instruktioner och betalningsunderlag sänds med E-post till dig då du fyllt i nedanstående formulär.
Vi återkommer med svar oftast inom 2 dgr och skulle det inte ske, ber vi er kontakta oss via mail
 

OBS! Skicka inga handlingar och gör ingen inbetalning till föreningen förrän du erhållit mail med blanketter och instruktioner! Du behöver tillgång till skrivare för att kunna skriva ut blanketterna som sänds till dig. 

Kan du inte göra ansökan online eller saknar skrivare, tag kontakt med föreningen. 
Maila i första hand: stambokpre@presverige.se

Vi kan sända blanketter och information till dig med brev.