VECA LÍBANO

Född: 2016
e. Duero X
u. Trianera XXXVII
Uppfödare: 
Vega Castillo
ID/UELN: 724015160324152
Färg: Skimmel 
Mankhöjd: 167 cm

Basavelsgodkänd


Stamtavla LGPRE  >>Presentation
VECA LÍBANO är född på fälten bland olivträden utanför Córdoba, Andalusien, södra Spanien. Han har levt i frihet tillsammans med jämnåriga kamrater. Alla som någonsin besökt dessa trakter av Spanien, vet hur fantastisk naturen och såklart även klimatet är. Bättre hästliv är svårt att tänka sej...

Han stammar från LOVERA & PALLARES-linjer. Båda mycket gamla och högt aktade linjer. Kombinationen borgar för både rastyp, rörelser och ridbahret, och Líbano uppfyller verkligen alla dessa kriterier. Han är vacker och mycket korrekt. Han rör sej mycket, mycket väl. Han har tre riktigt bra gångarter med extra plus för skritt och galopp. Han har en otroligt fin balans och självbärighet.

När jag träffade Líbano första gången hade han varit på box i mindre än en månad. Jag blev stum av hänförelse vid vårt första möte. Líbano har en själ, en personlighet, ett lugn och ett uttryck som verkligen berör på djupet. Jag har under mina 20 års erfarenhet av PRE, stött på denna typ av hästar då och då, men de är sällsynta. Min dröm har såklart alltid varit att äga en sådan häst. Behöver jag säga att det var "LOVE AT FIRST SIGHT"...

Líbano är en väldigt rastypisk PRE! Härlig halsansättning, naturlig resning och stark rygg. Han är korrekt benad och byggd, med starka, mörka hovar. Han rör sej som en fullständig atlet. Jag kallade honom genast för "spindeln" då han är elegant och så oerhört rörlig överallt och i alla gångarter. Det är ytterst ovanligt att man ser hästar som verkligen har den nobla, expressiva spanska rastypen och dessutom fantastiska rörelser. Vägvinnande, luftiga, utan biljadering och genom hela kroppen. Libano är en av dessa få individer!

Väl i Sverige uppfyller Líbano alla mina drömmar och förväntningar. Han är den mildaste hingst jag någonsin haft och han berör alla som möter honom med sin utstrålning och sin uppenbarelse.

Líbano ägs numera av Nibor PRE. Han kommer att utbildas och tävlas av Mika Nordström. Avelsrätten tillhör dock fortsatt Pepino så Líbano kommer att verka i avel hos oss även framöver.

Veca Libano verkar via naturlig betäckning på Ugglarps Gård i Skåne.

Mer information på stuteriets hemsida: www.pepinopre.com

Kontakt


Pepino Dressage & Breeding
Sara Hedberg-Johansson
pepino.pre@gmail.com
www.pepinopre.com