HURÓN FS

Född: 2008
e. Huron IX
u. Zarina XXI
Uppfödare: 
Yeguada Arroyomonte
ID/UELN: 724015080120366
Färg: Skimmel (GgEEaaCCppchchzz)
Mankhöjd: 178 cm

Basavelsgodkänd
Joven Reproductor Recomendado


Stamtavla LGPRE  >>

Presentation
HURÓN FS född på Yeguada Arroyomonte är en stor och pampig skimmel på 177 cm som är mycket godmodig och behaglig i sitt temperament. Han är långbent och elegant och rör sej i mitt tycke väääldigt trevligt. Fantastisk takt och lätthet trots sin storlek och precis den schwung och reglerbarhet som man önskar sej av en dressyrhäst. Han är helt underbar att rida! Vi köpte Hurón i Spanien 2014. Där hade han gått de spanska årgångschampionaten både som 4 & 5-åring och gjort mycket bra ifrån sej. Dessa championat är öppna för alla raser och här tas representanter ut att tävla i unghäst-VM, precis som i Sverige.

Hurón utbildas i dressyr och tävlas idag i medelsvåra klasser med sikte uppåt. Han gör fin passage, lite piaff och piruetter med. Utöver sin dressyrkarriär så är han visad och godkänd av ANCCE som JOVEN REPRODUCTO RECOMENDADO doma clasica. Översättning "Ung rekommenderad avelshingst för avel av dressyrhästar". Den spanska moderorganisationen ANCCE.

Huróns blod är mycket intressant, om man vill avla och rida DRESSYR. Hans far Hurón XI är REPRODUCTOR MEJORNATE, alltså en avelshingst som erkänt lämnar mycket bra och funktionella avkommor. Hurons mamma är ett kvalificerat godkänt sto med fina utställningsmeriter. Hon i sin tur är dotter till Ermitaño III, en av ett fåtal "ELITE CALIFICADO SEMENTAL" - alltså ELIT GODKÄND AVELSHINGST. En merit han förärats för sin mycket goda nedärvning.

Hurón har idag (2020) drygt 40 avkommor. Han är mycket stark i sin nedärvning och han präglar sina avkommor mycket väl. Alla hans avkommor begåvas dessutom med ett ovanligt milt och behagligt temperament!

Hurón FS är färgtestad, GgEEaaCCppchchzz, dvs han kan lämna skimmel, brunt och svart.

Meriter
* 2014 DANMARK - SUBCAMPEON DEL CONCURSO (Reserv hingst champion) & CAMPEON FUNCIONALIDAD (Ridprovschampion)

* 2015 DANMARK - CAMPEÓN DEL CONCURSO, (HINGSTCHAMPION)

* 2018 SVERIGE , HÖGBO - SUBCAMPEÓN DEL CONCURSO & SUBCAMPEÓN FUNCIONALIDAD

* 2019 NORGE - CAMPEÓN DEL CONCURSO & CAMPEÓN FUNCIONALIDAD

* 2021 SVERIGE, Gislaved - CAMPEÓN FUNCIONALIDAD

Mer information på stuteriets hemsida: www.pepinopre.com

Kontakt


Pepino Dressage & Breeding
Sara Hedberg-Johansson
pepino.pre@gmail.com
www.pepinopre.com