Hierro – stuterimärke i stamboken

Du som bedriver avel kan ansöka om ett eget märke, "Hierro", för ditt stuteri. Gäller för de som har nummer utfärdat av gamla stamboken CC och utfärdade nummer av ANCCE med bokstaven C i nummerserien.

Kostnaden för att få ett "Hierro" infört för ditt stuteri är 100 SEK som avser administrativ kostnad för föreningen.

Vid nyansökan om stuterinummer är ansökan om "Hierro" kostnadsfritt.

I Sverige är det tillåtet med frysmärkning. Frysmärkning kan utföras av veterinär eller annan person som har behörighet till det. Föreningen kan även förmedla kontakt för att få ett märkningsjärn tillverkat vilket sker i Spanien, kostnaden är ca 300 €.

Så här ansöker du:

  1. Designa ditt märke antingen som en ritad bild eller digitalt framställd bild. En vit ruta (jpg) att hålla sig inom kan du ladda ner här om du vill göra märket i ett datorprogram >>
  2. Ritar du ditt märke på papper vill vi helst få bilden inscannad. Har du inte tillgång till scanner kan du skicka bilden till föreningen, tillsammans med dina uppgifter, så ombesörjer vi inscanningen.
  3. Ditt märke ska vara unikt, dvs. det ska inte förekomma sedan tidigare. Stamboken kan alltså refusera ditt märke om det finns ett liknande märke sedan tidigare.
  4. Märket ska helst vara så enkelt utformat som möjligt, tänk på att många detaljer i ett märke kan bli otydliga vid märkning på hästen.
  5. För dig som har stuterinummer utfärdat av gamla stamboken CC är kostnaden 125 SEK (faktura utfärdas).
  6. Maila din bild samt ange ditt namn och uppfödarnummer i spanska stamboken till: stambokpre@presverige.se