novedoso del rio

Pura Raza Española

Född: 2015
Codigo: 
724015150316433
E: Inventor del Rio
U:  Escandalosa del Rio
Färg: Skimmel
Mankhöjd: 
Förnärvarande 162 cm, förväntas bli ca 166 cm
Avelsgodkänd: ej ännu

Stamtavla LGPRE >>Presentation:

Novedoso del Rios blodslinjer härstammar från det berömda Yeguada Candau, känd uppfödare internationellt för sina dressyr- och utställningshästar inom PRE.

Deras blodslinjer återfinns på de internationella dressyrbanorna genom bl a Icaro MG som deltog i Aachen 2017 och vann Grand Prix dressyr på SICAB 2017 och som till stor del genomsyras av samma blodslinjer som Novedoso del Rio.

Till stor del är det Legionario XIX, en hingst som anses vara en stämpelhingst inom PRE-avel, som är en del av deras framgångar. Utilero V, som är en sonson till Legionario XIX, finns nära på båda sidor i Novedoso del Rioas stamtavla. Han tävlade upp till Grand Prix inom dressyr och har bevisat sin förmåga till prestation.

Fadern till Utilero V är Almendrito II, en hingst som är kvalificerad godkänd och Improver/mejorante morf -rekommenderad till fortsatt avel inom P.R.E.

Novedoso del Rio är en hingst som är medvetet framavlad för att förena det bästa med det bästa.

Novedoso del Rio besitter många egenskaper man söker hos dressyrhästar: god storlek, takt, gest, rörlighet, förmåga till samling och en härlig utstrålning som komineras med ett sensibelt temperament. Han är fortfarande ung och kommer matchas i den takt han behöver för dressyrbanorna.

Han kommer avelsvärderas 2018 och verka i avel på Nedernäs gård efter avelsgodkännande.

Kontakt


Nedernäs Gård

Sanna Hall
Tel: 070-326 37 36
 

Video >>