Officiell rasförening i Sverige för Pura Raza Española
Föreningen tillhandahåller​​ stambokstjänster genom avtal
med spanska stamboken, LGPRE ANCCE.
Föreningen är medlem i ANCCE och i Svenska Hästavelsförbundet. 

ASCPRE (@ascpre) • Instagram photos and videos

XI Svenska Championatet för P.R.E.  2024!

Mer info kommer snart >>

Bilder championtitlar SICAB 2023

ASCPRE Cup 2022

Aktuellt förening

2018

Svenska P.R.E.-föreningen kan idag med glädje meddela att föreningen antagits som medlem i Svenska Hästavelsförbundet - SH!

Denna fantastiska nyhet innebär en rad fördelar för våra medlemmar och för marknadsföringen av vår ras i stort!

Bland annat kommer P.R.E:n att 2019 för första gången få vara representerad vid Sweden International Horse Show – såväl genom inslag i den populära rasparaden och paddockprogrammet, som genom att föreningen kommer ha en monter i mässhallen. Detta räknar vi med kommer skapa ett stort PR-genomslag för dessa underbara hästar! Vi återkommer med mer information gällande SIHS under början av 2019.

Vi vill med denna glada nyhet önska alla nuvarande och framtida medlemmar en riktigt God Jul och varmt välkomna som medlemmar 2019!

Styrelsen
Svenska P.R.E.-föreningen/ASCPRE

Läs hela inlägget »

Equestrian Stockholm ger våra medlemmar 30% i rabatt på ordinarie pris i sin webbutik under en begränsad tid. 
I deras webbutik finns mycket fina kläder, schabrak och benlindor vilka är populära
bland ryttare och hästägare. Så passa på att göra en beställning.
 
Rabattkoden kan du hämta i föreningens medlemsgrupp på FB eller så får du den om du skickar föreningen ett mail: info@presverige.se

Vi tackar Equestrian Stockholm för detta erbjudande!

Länk till deras webbutik: https://equestrianstockholm.se/

Läs hela inlägget »

Föreningen kommer ge ut en almanacka för 2019 och alla medlemmar är välkomna att bidra med foto till denna.

Vi passar samtidigt på att samla in foton till en fotobank som kan användas på vår hemsida och fb-sida.

Vi tar emot alla sorters foton på era P.R.E, det kan vara miljö, porträtt, helkropp, rid-/kör- och andra aktivitetsfoton.

Så, ni som vill bidra gör det via länken till hemsidan. Där finns mer information samt formulär där ni laddar upp era foton.

Senaste dag att inkomma med bidrag: 31 oktober 2018.

Du hittar mer information under menyn P.R.E. ovan, eller här >>

Välkommen med ditt bidrag / Styrelsen ASCPRE

Läs hela inlägget »

Tävlingskommittén har beslutat att förlänga anmälningstiden till den 14 maj, samt att tävlingen kommer hållas under endast en dag; lördagen den 16 juni 2018. Här finns mer information om tävlingen, samt proposition. >>

Läs hela inlägget »

Härmed kallar Svenska P.R.E.-föreningen till årsmöte.

Tid: Söndag den 29:e april 2018, kl 13.00.
Plats: Sätuna Gård, 743 73 Björklinge, se vägbeskr nedan.

Mer information hittar du här >>

Läs hela inlägget »

Svenska P.R.E.-föreningen/ASCPRE bjuder in till officiellt Championat för P.R.E. och inofficiell dressyrtävling den 16–17 juni 2018 på Högbo Ridklubb i Sandviken. Tävlingen är öppen för P.R.E. registrerade i den spanska stamboken, LGPRE ANCCE.

Mer information om tävlingen, anmälan och proposition finns här. >>

Läs hela inlägget »

Föreningen har en ny logga! Designad av Jane Fredin och Jennie Colbrie.

Läs hela inlägget »

Svenska P.R.E.-föreningen innehar nu officiellt medlemskap i uppfödarföreningen ANCCE – moderorganisationen i Spanien för Pura Raza Española.
Länk >>

Läs hela inlägget »

Svenska P.R.E.-föreningen/ASCPRE utlyser Poängchampionat för P.R.E. inför tävlingssäsongen 2018. Ett Dressyrchampionat och ett Allroundchampionat (WE & hoppning). Poängchampionaten är öppna för föreningens medlemmar, och tiden för att samla poäng löper från den 1/1 till den 31/12 2018. Vinnarna kommer koras vid föreningens årsmöte 2019. Mer information finns att läsa här >>.

Läs hela inlägget »

Välkommen till Svenska P.R.E.-föreningen, ASCPRE!

Svenska P.R.E.-föreningen är en ideell förening som startades i juli 2017 i syfte att samla uppfödare, ägare och andra med intresse för den renrasiga spanska hästen, Pura Raza Española. Föreningen ska även ge svenska uppfödare stöd i sitt avelsarbete genom aktiviteter och marknadsföring för att främja utvecklandet av rasen i Sverige.

Föreningen är officiell samarbetspartner med den spanska huvudorganisationen för P.R.E. – ANCCE – genom avtal med den spanska stamboken för P.R.E. Detta innebär bland annat att föreningen tillhandahåller stambokstjänster i Sverige.

Föreningen kommer även att arrangera såväl officiella aktiviteter, såsom utställningar och ANCCE-cup, som clinics, föreläsningar och annat av intresse för föreningens medlemmar.

Mer information finns att läsa här på föreningens hemsida samt på vår facebook-sida.

Vi hälsar dig varmt välkommen som medlem i Svenska P.R.E.-föreningen!
 

Läs hela inlägget »

Aktuellt stambok

2018

Rapport från årets avelsvärdering med foton av deltagande hästar >>

Läs hela inlägget »

INFO Avelsvärdering 20 - 23 september 2018 

Årets visning för avelsvärdering kommer att anordnas på flera platser. I år kommer vi för första gången även anordna tillfälle för visning i norra Sverige.

Nedan följer datum och platser för visningar. Var och en som har skickat in komplett ansökan kommer att få e-post med sin tid för visning så snart vi har sammanställt schemat. Om du inte har skickat in din ansökan eller inte har betalat fakturan bör du göra det omgående.

Torsdag 20 september: Umeå (preliminärt förmiddag)

Fredag 21 september: Seglinge Gård, Almunge Uppland (preliminärt start förmiddag)

Lördag 22 september: Lanna (Väster om Örebro) (preliminärt, start förmiddag)

Söndag 23 september: Södra Skåne (preliminärt start kring lunchtid)

Exakta tider och adresser kommer ut inom kort.

Vi undersöker möjlighet att även anordna visning i trakten kring Linköping/Norrköping/Nyköping. Förslag på lämplig anläggning mottages tacksamt.

Om du har förslag eller frågor kontakta Svenska PRE-föreningen-stambokstjänster via e-post stambokpre@presverige.se

Läs hela inlägget »

Viktig information inför P.R.E.-Avelsvärdering 2018

Vi börjar nu skicka ut ansökningsblankett och faktura till samtliga som har gjort web-anmälan till höstens avelsvärdering. Blanketten skickas till den e-postadress du har angett i din web-anmälan. Information finns i utskicket. Om du inte får något mail de närmaste dagarna kan det bero på att du saknar uppfödarkod (C-kod). Vänligen kontakta oss omgående (stambokpre@presverige.se) om du inte får något mail.

Vi har mottagit web-anmälningar till avelsvärderingen från hästägare som saknar uppfödarkod (C-kod). För att ansöka om att visa för avelsvärdering krävs att ägaren har en uppfödarkod (C-kod). Information har skickats per e-post till de hästägare det gäller. Om du vill visa för avelsvärdering krävs att du ansöker om uppfödarkod (C-kod) samt ägarbyte  snarast dock senast 15 augusti. Webanmälan gör du här: http://www.presverige.se/stambokstjänster/ägar-eller-stuterikod-37518229

Din ansökan och inbetalning ska vara inkommen senast 24 augusti 2018. Du är anmäld till årets visning först efter att föreningen har mottagit komplett ansökan från dig. 

Vänligen meddela snarast om du inte avser att fullfölja ansökan eller om din häst är uppstallad på annan ort än din adress. 
Kontakta oss om du har frågor:  stambokpre@presverige.se

Välkommen med din ansökan!

Läs hela inlägget »

*** Information om P.R.E. Avelsvärdering 2018 ***

Datum för årets avelsvärdering är 21–23 september (med reservation för ändringar). Extradag kan tillkomma.

Efter genomgång av hittills inkomna web-anmälningar planerar vi att erbjuda plats för visning i Uppland, Närke-Värmland (kring Örebro–Karlstad), samt södra Skåne. Eventuellt kan visning erbjudas även i norra Sverige (kring Umeå). 

Visningsplatser beslutas slutgiltigt med hänsyn till inkomna ansökningar. Kontakta gärna föreningen, stambokpre@presverige om du har egen anläggning och vill erbjuda den som visningsplats inom ditt område.

Vänligen meddela snarast om du har skickat in web-anmälan men inte avser att fullfölja ansökan eller om din häst är uppstallad på annan ort än den adress som angetts i web-anmälan.

Ansökningsblankett och faktura kommer inom kort att skickas per e-post till samtliga som har skickat in web-anmälan. Du är anmäld till årets visning först när föreningen har mottagit komplett ansökan från dig.

Har du inte redan anmält dig så gör du Web-anmälan via länken till formulär på hemsidan >>


E-post: stambokpre@presverige.se

Läs hela inlägget »

LGPRE ANCCE har ingått avtal för samarbete om stamboken med Svenska P.R.E föreningen. From måndag 15/1 hänvisas alla P.R.E-ägare i Sverige till Svenska P.R.E föreningen.

http://www.lgancce.com/web2/news/ascpre-swedish-pre-association-collaborate-pre-ancce-stud-book-sweden-january-15-2018?lang=en

Läs hela inlägget »

HINGSTKATALOG

Aragorn GE
Armas Veleño
Chaman PM
Dakar de Kara
Diablo TS
Nespreso MAZ
Gamiz YSB
Pizarro XI
Hurón FS
Seneca de Centurion
Incitato